Zazrt v horizont 

No, sedaj pa, ko sem se malo spihal pa gremo lahko na lahkotnejše teme. Torej, že nekaj časa sem bil odsoten v medmrežnem medprostoru, ker… no, ker, veste, pisanje je eno precej težaško delo. Garanje. Ja, tipkanje se mogoče ne zdi nekaj posebno napornega – navsezadnje rata sčasoma povsem avtomatično. Ne, ne, to ni tisto kar utruja. Čas. Čas je tisti, ki me nemalokrat odvrne od tega, da bi kako misel razvil do konca. Pa ne da mi ga primankuje. Sploh ne. Tega je ves čas vedno dovolj. Le, da ga zafilam s stvarmi, ki mi res dogajajo. Življenje se odvija s svetlobno hitrostjo in se redkeje dovolj upočasni, da lahko vdihnem, pogledam v vzratno ogledalo, premislim ter prežvečim, sortiram in ocenim odsevane dogodke. 

 

Pa itak nima smisla, ker zadnjih par mesecov ni bilo posebno vznemirljivih in sem moral it na krajši dopust. Trenutno najdete v bližini Padove, v kraju, ki se imenuje Mussolini (kar v dialektu pomeni mušice😆) Tu s prijateljico? ljubimko? potencialno mati mojih otrok? preživljava ležerne dni v družbi dveh mačk, agrokulturo padske nižine in preprostega ter mirnega življenja tukajšnjih kmetov. Ko prideva v trgovino, sva prava mala atrakcija. Malo zato, ker sva “sveža”. Pa malo zato, ker se prevažava s kolesom in skejtom, malo pa zato, ker nihče ne razume kaj bi si dva mlada “turista” tu imela ogledati. Pa jim poveva, da nič. Da nama zgolj paše raziskovat nek čudovit svet, ki ga ne poznava. Ker je lepota povsod. Fajn mi je opazovat, kako potovanja z leti postajajo cenejša in dostopnejša. Če si en malo fleksibilen, se da marsikje prišparat. Iz Torina, kjer sem par dni preživel v družbi starih prijateljev, ki jih že lep čas nisem videl in nekaj novih, ki jih bom verjetno spet, sva prišla z avtobusom, ki stane deset evrov (flixbus ali pa megabus). 


Ne znate si predstavljat kakšen poseben blagoslov je to v državi, ki ne dojame koncepta štopanja, ima drage vlake in še vedno ne jebe angleščine. 


Ko sva v prelepem parku v Padovi pogoltnila verjetno naboljša dva kosa pice (ok, lakota je najboljši kuhar), sva se prerinila na še en bus, ki naju je odpeljal do skupnega eksperimenta. Na strani Trustedhousesitters, lahko pod “search” vpišete katerokoli mesto v katerikoli državi. Če se kdo od uporabnikov odpravlja na krajši ali daljši dopust in potrebuje nekoga, da malo popazi na stvari medtem ko je odsoten, se prijaviš in moliš, da mu boš odgovarjal 🙏 


Danes je četrti in zadnji dan, ko sta Claudini mački in stanovanje pod najinim nadzorstvom. Povsem zastonj. No, razen letne članarine 100€, ki jo plačaš, da se lahko prijaviš na stran. Pa kaj je to? Par dni v kakem boljšem hostlu. Zdej grem pa pogledat, če je kdo že malo sit svojega stanovanja na Malti😆

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s